Doğum sürecinde tam olarak bebeğin doğum hatına ineceği dem belirli değildir. Fakat umumiyetle gebeliğin 36-38. haftaları beyninde myometrium denilen rahim kasları doğuma hazırlanır ve genellikle bu dönemde bebeğin doğum hatına inişi başlar.
Bebeğin doğum kanalında bazı bakterilerle hakkındalaşır ve bunları vücuduna kırmızıır, bu bakteriler bağışıklık sistemini meşakkatlilendirmesi bağırsakin bebeğine yardımcı olabilir. Normal doğumla doğan bebekler çok elan vürutmiş bir emme refleksi ile doğarlar.
Rahime masaj dokumalarak plasenta çıkartılır. Son olarak vajina girizgâhi ve vajina denetleme edilerek herhangi bir yırtılmış olmuşsa bu gestalt düzeltilir. Hastanın herhangi bir şikâyeti veya kanaması yoksa doğum tamamlanır ve normal doğum dikişleri atılır.
Doğum hatından güzeşte süt kuzusu, vajen florasındaki bakterilerle ulaşım fiyat ve koku alma organı ile bağırsak florası bu bakterilerle şekillenmeye başlar. Aba sütü bile bu yeni floranın dengeli bir muafiyet sistemi oluşturmasında önemli bir rol oynar.
Henüz Azca Komplikasyon Riski: Normal doğum, komplikasyon riskini azaltabilir. Vajinal doğum, sezaryen doğuma kıyasla enfeksiyon riskini, kanama riskini ve ameliyatla ilişkili riskleri azaltabilir.
Normal doğum esnasında ekseri ilk doğumunu karşılayıcı gebelerde doğumu gerçekleştiren hekim aracılığıyla doğumu kolaylaştırmak ve daha kontrollü bir doğumu katkısızlayabilmek için site web vajinal açıklığın oylumluletilmesi amacıyla vajinal duvara epizyotomi denilen kesi dokumalabilmektedir.
Ancak korkma, düşkünlük ettiğin her probleminin cevabını bulabileceğin bu yazgımızda, normal doğum rahatsızlık mu, normal doğum belirtileri neler, doğum nite gerçekleşir etraflıca anlattık. Vakit kaybetmeden oku!
3. Evre: Bu evrede bundan sonra bebek doğmuş ve annenin sancıları tükeniktir. Anne bebeği emzirerek süt kuzusu daha çok bebeği ile ilgilenmeye apiko evet. Bu evrede plasenta hala nene karnındadır.
Doğum korkusu ve nasıl aşılacağı için bir doula olan Ayca Yılmayan'ın fikirlerini dinlemek lüzum misin?
Yapay sancı nedir? Suni sancı özellikle doğum geciktiğinde yahut doğum aşamasının hızlandırılması dâhilin kullanılır. Sancının verilmesi ile sistemli kasılmalar katkısızlanır ve doğum adım atar.
İshal yahut Bağırsak Hareketlerinde Arkaış: Hormonal bileğustalıkikliklere bentlı olarak bağırsak hareketlerinde enseış visit veya ishal görülebilir.
35. haftadan itibaren bebeğin pozisyonunu bileğaksiyontirme ihtimali azalır. Temelı durumlarda çağa doğum serlangıcında dahi dönebilir.
Saf doğum, her hanımın tercihine nazaran bir seçenek olmalıdır. Ancak tıbbi gereklilikler haricinde sezaryen doğum yerine normal doğumun teşvik edilmesi gerekmektedir.
Henüz Az Komplikasyon Riski: Normal doğum sezaryene bakarak elan az sıhhat riski taşır. Sezaryen işlerının potansiyel komplikasyonları ortada kanama, enfeksiyon ve anesteziye normal doğum sonrası kanama ilgilı komplikasyonlar bulunurken normal doğum bu riskleri minimuma indirger.